Leeftijdsfase

Het verloop tussen de leeftijdscategorieën: baby, kleuter, peuter, tiener, adolescent, volwassen naar senior (senescentie) bij de mens is anders dan die bij een hond. De mens heeft eenmaal een langere levensduur dan de hond.
Toch kunnen we een soortgelijk onderscheid maken in de verschillende levensfasen van een hond. Net zoals dat in uw leven uw verlangens zijn veranderd; zoals bijvoorbeeld het contact met soortgenoten, veranderd dit bij uw hond ook.

Uw hond begint met de neonatale periode: de periode net na de geboorte. Deze periode kan u vergelijken met onze babytijd.
Dan krijgen we de overgangsperiode, vervolgens een eerste en een tweede socialisatie periode. In deze fases is het zeer belangrijk dat een pup een divers scala aan invloeden positief mag verwerken. Voor een pup is het ook vaak een enorme behoefte om een veilig contact te krijgen met verschillende rassen en leeftijdsgroepen. Bij dierenhotel Alert komen er dagelijks honden met uiteenlopende leeftijden en we brengen regelmatig een pup in contact met andere honden.

Na uw pup zijn eerste enting mag hij naar dierenhotel Alert te komen om veilig zijn hondensignalen en contacten te ontwikkelen. We raden u aan om voorafgaande het eerste verblijf ons samen met uw pup te bezichtigen; dit geeft de pup wat meer vertrouwen. Tijdens de puppyfase is uw contact essentieel om een relatie met uw hond op te bouwen. In de puppytijd leert uw hond erg snel, gebruik die eerste twee maanden optimaal want helaas vliegt deze periode voorbij.

Om een hond een prettig verblijf te geven wordt door ons personeel goed naar de leeftijdsbehoefte van de hond gekeken. Een kleine hond is al vanaf een half jaar volgroeid, daarentegen heeft een zeer grote hond ongeveer 2 jaar nodig om uit te groeien dus u kunt begrijpen dat het belang om te spelen ook door de verschillende rassen varieert. Hierna komen de periodes van het puber zijn, volwassen zijn en ten slotte de leeftijdsfase van de oude hond.

Copyright © 2022 Dierenhotel Alert